Freitag, 13. Juni 2008

VCV

VCV

VCV –Video Curriculum Vitae --- Video görüntülü özgeçmiş.

Artık özgeçmişiniz yalnız fotoğraf ve yazıyla sınırlı olmayacak. Görüntülü-VCV özgeçmiş aktarmak için web kamera, video kamera, cep telefonuyla yapılan yaklaşık 1-1.5 dakika arasında kayıt yeterli oluyor. Tabii ki içerik etkileyici ise…
Adaylar bu süre içerisinde, işverene iletmek istediklerini kaydedip iletecekler. Görüntülü- VCV özgeçmiş uygulaması henüz dünyanın bir çok ülkesinde bilinmezken Türkiye’de moda haline gelmeye başladı. VCV sektöre göre oluşturulmalı. Reklam, moda, eğlence, turizm gibi sektörlerde düzgün görünüm ve iletişim önemli. Unutulmasın ki bankacılık için bu tür VCV’ler geçerli olmayabilir.


VCV- görüntülü özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
Çekim kalitesi, önceden hazırlanmış etkili metin, bireysel hedef ve talip olunan pozisyon, çevrede ilgi dağıtacak objelerin olmaması, çekim ortamı ve mekan ciddi olması, kılık kıyafetin düzgün olması gerekmektedir.

Hızın önem taşıdığı bu çağda, iş başvurusunda görüntülü VCV ön seçim sürecini hızlandırır. Toplu alım ihtiyacı olan firmalar, çok kısa süre içerisinde, önseçim sürecini hızlandırabilen bir hizmettir.
Perakende, sağlık sektörü, satış danışmanı, çok avantajlı olabiliyor.
Görüntülü özgeçmiş yöntemi yurt dışında yaşayan veya yurdun değişik bölgelerine ikamet eden iş arayanlar için zaman açısından avantajlı olabilir. Bu teknolojik yeniliğin avantajları olduğu gibi bazı dezavantajı da olabilir. Görüntülü VCV her zaman etkili olacak diye hiçbir kaide yoktur.