Freitag, 13. Juni 2008

CV'de olması gereken bölümler

İsim - adres – telefon – eğitim
iş tecrübesi – yabancı dil –( varsa ) referanslar
İsim-adres-telefon: Bu bilgiler nereye yazılacak?
Dikkat: CV’ nizi yolladığınız kişiler size bu bilgi sayesinde geri dönecektir. Bu bölüme çok önem verin. Kimlik ve adres bilgilerinizi mutlaka üst orta bölüme ve büyük harflerle yazın.Sakın sol üst köşeye yazmayın, çünkü dosyalandığında adınız okunmayacaktır. Sağ üst köşeye de yazabilirsiniz.

Eğitim – iş tecrübesi : Bu bilgiler kağıdın neresine yazılmalıdır?


Dikkat: Eğer yeni mezunsanız , ve iş tecrübeniz yoksa, CV ‘ nizde en önemli değerin almış olduğunuz eğitim, okumuş olduğunuz okul, aldığınız dersler ve okuldaki aktiviteler olduğunu düşündüğümüzde, eğitim bölümünün başta yer alması gerektiği ortaya çıkıyor.İş tecrübenizi, çalıştığınız firmanın adı, işe giriş çıkış tarihleri, ve unvan mutlaka yazılmalı. Firmanın adresini yazmanıza gerek yok , şehir yeterli.

Yabancı dil: Nasıl yazılmalı?


Dikkat: Yabancı dilleri yazmak size avantaj getirecektir. Ama dil bilginizin derecesini yazarken dikkat edin! ‘’ çok iyi’’ – ‘’yeterli’’ – ‘’akıcı’’ gibi sıfatları herkes farklı yorumlar. Yabancı dil derecesini yazarken eğer yabancı dil eğitimi veren bir yerden mezun olduysanız ‘’ çok iyi’’ dediğinizde bunu desteklemiş olursunuz. Yabancı dilinizi kursa katılarak öğrendiyseniz, derecenizi yazın, katıldığınız kursu, yılı, süresi, ve katılım sıklığını da yazın. Yabancı dil bilginizi abartmayın, çünkü sizi sözlü yada yazılı bir sınava tabi tuttuklarında zor durumda kalabilirsiniz.

Referanslar: Bu bilgiler nereye yazılmalı?


Dikkat: Özgeçmişinize verdiğiniz referanslar hiç tanınmamış duyulmamış kişilerse, bunları yazmanın bir faydası yoktur. Adı duyulmuş, iş dünyasında etkili , önde gelen kişilerse onları yazmanın etkisi büyüktür. Eğer referans yazacaksanız, bunları ayrı kağıda en sona eklemek daha doğru olur. 3 referans yeterlidir. Adını, pozisyonunu, adres ve telefonlarını yazın.
Özgeçmiş hakkında daha fazla bilgi burda!