Freitag, 13. Juni 2008

CV


İş Yaşamında kısaca CV kullanılır. CV –Curriculum Vitea’ nın kısaltılmışıdır.
Özgeçmiş (CV) bir amaç için yazılır, ve kişinin vasıflarını, akademik geçmişini, stajlarını,deneyimlerini, becerilerini, kısaca kendini iyi reklam edecek bir belge oluşturur.


Yaşamımızda kariyer amacımız ne olursa olsun, ( akademisyen veya kariyer yapabileceğiniz meslek), herkesin ortak problemi iş aramak olacak.
Acımasız bir rekabet ortamının yaratıldığı şu günümüzde, deneyimimize ve yeteneklerimizi en etkili biçimde kendimizi iş verenlere sunmak durumundayız.Bu sunmayı başarılı bir özgeçmiş (CV) yazmakla başlamalı.


İçerik ve biçim olarak özgeçmişiniz (CV) farklı olmalıdır. Size özgü olmalı ve sizi yansıtmalıdır. Sizin farklı olduğunuz böyle anlaşılır.
Etkili özgeçmiş yazımında ilk önce değerleriniz ve hedefleriniz analiz edilmeli.Eğitim , iş tecrübesi, yetenekler, hobiler maddeler halinde sıralanmalı.Yapmak istediğiniz işleri sıralayın ve güçlü olduğunuz noktaları tespit edin.


Bunlar: Amaç - Eğitim – tecrübesi – ilgi alanları – gönüllü faaliyetler


Özgeçmiş (CV) hangi dilde yazılmalıdır?


İngilizce eğitiminiz varsa tabi ki İngilizce ve Türkçe olmalı.Yani her iki dilde olmalı. İngilizcenin önem taşıdığı bir işyerinde İngilizce yollamak daha faydalı olacaktır. İngilizceniz yeterli ise yapın, aksi taktirde pek de hoş olmaz.Yabancı dilin fazla gerekmediği bir iş alanında özgeçmişi Türkçe yollamak daha faydalı olacaktır.

İngilizce - Eğitim - bölümünün yazılmış örneği burdan....

İnlizce-CV başlıklarına burdan....

Zaman sıralı özgeçmiş nedir ? burdan bakabilirsin.